Nogomet
0

Povoljan zdravstveni bilten na pripremama Sarajeva

Klix.ba
Foto: Fksarajevo.ba
Foto: Fksarajevo.ba
Igrači prvog tima Fudbalskog kluba Sarajevo vrijedno treniraju u Antaliji kako bi spremni dočekali proljetni dio prvenstva.

Bordo igrači odradili su danas dva treninga, a informacije o zdravstvenom stanju tima prenio je doktor Adnan Hadžimuratović, član medicinskog tima Bordo kluba.

“Što se tiče zdravstvenog stanja naših fudbalera možemo reći da je ono zadovoljavajuće obzirom na ovu fazu priprema, gdje je dosta naporno raditi po dva treninga dnevno. Na sreću nemamo teže povrijeđenih ili uopšte povrijeđenih igrača. Neki lakši umor, udarci i kontuzije prevazilazimo vrlo lahko. Dva terapeuta i ja možemo odgovoriti ovom zadatku, nemamo teških slučajeva. Što se tiče našeg Kovačevića, koji se vraća, možemo reći da je u izvanrednoj situaciji, da ide punim intenzitetom sa ostalim igračima, tako da imamo jednu dobru situaciju, ali moram reći da su i uslovi zadovoljavajući. Igračima možemo pružiti sve što treba i u zdravstvenom smislu i u smislu oporavka i ishrane, tako da mislim da će njihova forma biti na zadovoljavajućem nivou”, kazao je Hadžimuratović.

Bordo klub u stanju je pružiti kompletan medicinski tretman svojim igračima i na pripremama u drugoj državi.

“Mi smo osposobili mobilnu ambulantu ovdje i faktički nema nikakve razlike između Sarajeva i Antalije. Također, u sklopu medicinskog tima sa nama je ljekar, tako da naši igrači imaju potpunu medicinsku skrb. Puno radimo na prevenciji, ali ako dođe do povrede, naši igrači imaju kompletnu fizikalnu terapiju na licu mjesta, više puta u toku dana., istakao je glavni fizioterapeut Sarajeva, Ismar Hadžibajrić.