Bin Hammam
0

"Povlačim se iz trke za predsjednika FIFA-e"

Totalsport
Kataranin Mohamed bin Hammam objavio je da se povlači iz utrke za predsjednika Svjetske nogometne federacije (FIFA). Odluku je donio samo dan uoči saslušanja pred istražnom komisijom zbog optužbi za podmićivanje.

Predsjednik Azijskog nogometnog saveza optužen je da je nudio novac službenim osobama FIFA-e kako bi kupio njihove glasove na predstojećim izborima. Potpredsjednik FIFA-e Jack Warner i sadašnji predsjednik Josep Blatter također su osumnjičeni za mito te će biti saslušani ispred istražne komisije.

"I nakon povlačenja ostajem dosljedan svome radu unutar FIFA-e. Želim napraviti određene promjene unutar organizacije da bi poboljšao demokraciju unutar iste. No, posljednji događaji su me povrijedili i razočarali na profesionalnoj, ali i ličnoj osnovi. Rastužuje me da je borba za viši cilj dovela do degradacije organizacije u očima javnosti, a to nije ono što sam imao u planu. Ne mogu dopustiti da se ime FIFA-e blati samo zbog borbe dvojice individualaca. Nogomet i ljudi koji ga vole su na prvome mjestu i zbog toga se povlačim iz utrke", rekao je Bin Hammam u svojoj izjavi.