{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potvrđena optužnica u predmetu Munib Ušanović i drugi

F
25.12.2007. u 18:19
0
0
Potvrđena optužnica u predmetu Munib Ušanović i drugi
0
Potvrđena optužnica u predmetu Munib Ušanović i drugi
Sudija za prethodno saslušanje Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH potvrdio je 24. decembra 2007. godine, optužnicu u predmetu Munib Ušanović i drugi, saopćio je Sud BiH.
Optužnica tereti Muniba Ušanovića i Miodraga Kureša za produženo krivično djelo porezna utaja i produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Optužnica, između ostalog, navodi da su optuženi Munib Ušanović, u funkciji generalnog sekretara Nogometnog saveza BiH, i Miodrag Kureš, u funkciji sekretara za finansije i marketing Nogometnog saveza BiH, u periodu od 1. januara 2001. do 30. septembra 2006. godine, izbjegli plaćanje poreza na promet proizvoda i usluga, poreza na plate i poreza na doprinose i tako oštetili budžet Federacije Bosne i Hercegovine u značajnom iznosu.

Optuženi Munib Ušanović i Miodrag Kurteš su, navodno, u periodu od 1. januara 2001. godine do 31. maja 2005. godine, zloupotrebom svog službenog položaja pribavili značajnu protivpravnu imovinsku korist, saopćio je Sud BiH.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: