|

Potvrđena optužnica u predmetu Munib Ušanović i drugi

Potvrđena optužnica u predmetu Munib Ušanović i drugi
0
F
FENA
25.12.2007. u 18:19
0
komentara
0

dijeljenja
Potvrđena optužnica u predmetu Munib Ušanović i drugi
Sudija za prethodno saslušanje Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH potvrdio je 24. decembra 2007. godine, optužnicu u predmetu Munib Ušanović i drugi, saopćio je Sud BiH.
Optužnica tereti Muniba Ušanovića i Miodraga Kureša za produženo krivično djelo porezna utaja i produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Optužnica, između ostalog, navodi da su optuženi Munib Ušanović, u funkciji generalnog sekretara Nogometnog saveza BiH, i Miodrag Kureš, u funkciji sekretara za finansije i marketing Nogometnog saveza BiH, u periodu od 1. januara 2001. do 30. septembra 2006. godine, izbjegli plaćanje poreza na promet proizvoda i usluga, poreza na plate i poreza na doprinose i tako oštetili budžet Federacije Bosne i Hercegovine u značajnom iznosu.

Optuženi Munib Ušanović i Miodrag Kurteš su, navodno, u periodu od 1. januara 2001. godine do 31. maja 2005. godine, zloupotrebom svog službenog položaja pribavili značajnu protivpravnu imovinsku korist, saopćio je Sud BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.