Igračka križaljka
340

Potpuna rekonstrukcija u Željezničaru: Odlaze Kjosevski, Zajmović, Ramović, Osmanković...

N. K.
Vedran Kjosevski (Foto: FK Željezničar)
Vedran Kjosevski (Foto: FK Željezničar)
Ekipa Fudbalskog kluba Željezničar u narednoj sezoni izgledat će potpuno drugačije u odnosu na ovogodišnju budući da će veliki broj igrača napustiti Grbavicu.

Plave su već zvanično napustili Antonio Pavić, Semir Dacić, Vernes Karavdić i Mirza Šubo, a na prozivci u subotu neće biti još nekoliko poznatih lica, saznaje portal Klix.ba.

Svakako najzvučnije ime je bivšeg kapitena tima i reprezentativca BiH Vedrana Kjosevskog, kojem ugovor ističe 31. jula te više neće, kako saznajemo, nositi plavi dres kojeg je oblačio više od 130 puta. Posljednje dvije sezone bile su izuzetno turbulentne za ovog čuvara mreže pa je tako prošle ostao i bez mjesta prvog golmana Plavih.

Za razliku od Kjosevskog, klub će vjerovatno napustiti i trojica igrača koji su prošle sezone uglavnom bili standardni - Kemal Osmanković (odigrao 18 utakmica), Sinan Ramović (17) i Dženan Zajmović (16).

Osmanković i Ramović su još zimus imali problema sa stručnim štabom budući da nisu željeli produžiti ugovor koji im ističe ovog ljeta, baš kao i Zajmoviću. Zanimljivo da su sva trojica ostavili solidan pečat u prošlim sezonama te imaju 60-ak nastupa u plavom dresu.

Na izlaznim vratima je i Denis Žerić pa je sasvim jasno da će šef stručnog štaba Amar Osim morati potegnuti za pojačanjima. Koliko će ona biti adekvatna u trenucima kada se klub nalazi u dosta teškoj finansijskoj situacija ostaje nam da vidimo, ali je jasno da je pred Željinim navijačima period pun strepnje uoči naredne godine i velikog jubileja - 100 godina postojanja kluba.