S novim predsjednikom
454

Potpredsjednik Željezničara Jasmin Badžak poručuje: Dolaze bolji dani za klub

K. H.
Potpredsjednik FK Željezničar Jasmin Badžak nakon današnjeg imenovanja Samira Cerića za novog predsjednika kluba rekao je da navijači trebaju biti optimistični te da za klub s Grbavice dolaze bolji dani.

Badžak je rekao da u klubu već postoje razrađene aktivnosti koje će se u narednih nekoliko dana poduzimati te da vjeruje kako Želju očekuje bolje vrijeme.

"Ove bitnije tačke su završene. Danas smo izabrali novog predsjednika s kojim, kako i on sam kaže, krećemo u novu eru za naš klub. Lično, a mislim i da smo svi optimisti, već u posljednjih nekoliko dana imamo razrađene aktivnosti koje ćemo s predsjednikom poduzimati i mislim da Želju čekaju bolji dani", rekao je Badžak.

Badžak navodi da je Cerić obećao kako će u punom kapacitetu biti uključen u rad kluba.

"Niko nije bio protiv, što je vrlo bitno. Ovo je nova era, opet kažem, naš novi predsjednik je iz Londona i to je vjerovatno bila novina i pojedinim članovima skupštine. On nudi da će u svom kapacitetu biti uključen u FK Željezničar i da će zajedno s nama biti na lokalnom nivou, da ćemo raditi na promovisanju Želje... Kao što vidite, imamo dva nova člana Uprave kluba i to pokazuje da mi nismo lokalni, već svjetski klub", rekao je Badžak.

Kaže da je cilj u što je moguće bržem roku popraviti atmosferu u klubu.

"Ubrzo ćemo imati sjednicu Upravnog odbora i jako dobro znamo šta nam je raditi", ističe potpredsjednik Plavih i dodaje:

"Mi ćemo kapitalno raditi na dovođenju investitora i povećanju vrijednosti Željezničara. Mi moramo biti klub puno veće vrijednosti gdje će potencijalni investitori moći pronaći zaštitu kapitala. Mi moramo hitno reagovati i napraviti puno bolji sklad u svlačionici, smatramo da imamo dobru ekipu i želimo poboljšati ambijent u svlačionici."

Za kraj, rekao je da vjeruje kako klub uz novog predsjenika za proslavu 100. rođendana može dodatno napredovati.

"Mi smo danas dobili od radne grupe šta je modalitet kluba koji bi se trebao napraviti i ponuditi investitorima. Skupština je pozitivno reagovala i odobrili smo taj novitet koji bi trebao donijeti do promjene statuta. Nemamo vremena, želimo iskoristiti godinu koja je jubilarna i kapitalna. Imamo jasne ciljeve i želje. Mislim da uz novog predsjednika možemo iskoristiti 100 godina kluba", istakao je Badžak.