Nogomet
1

Potpredsjednik Barcelone: Mourinho je čovjek bez kulture, prava katastrofa

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Potpredsjednik katalonskog nogometnog diva Barcelone, Carles Vilarrubi, još je jednom udario po uskoro bivšem treneru Real Madrida - Joseu Mourinhu.

Prošle sedmice Vilarrubi nazvao Mourinha zaraznom bolešću i pošasti, dok je ove sedmice još malo upotpunio svoj opis o vjerovatno najharizmatičnijem nogometnom treneru današnjice.

"Povratak Mourinha u Chelsea je loša stvar, koliko god oni mislili da će ih vratit na pobjedničke staze. Sada ćete tek vidjeti pravog Mourinha. Ako će se ponašati na isti način kao u Španiji, onda će sve završiti pravom katastrofom. Sumnjam da će mijenjati svoje ponašanje u tim godinama", rekao je potpredsjednik katalonskog kluba i nastavio;

"Ne govorim ovo jer je bio naš veliki rival, već zbog toga ko je on zapravo i šta je do sada napravio. U tri godine u Španiji je stvorio neslaganje, razmirice i nije donio ništa pozitivno. U nogometu bi promatrači trebali pronalaziti nešto edukativno, no kod Mourinha to ne postoji. Kod njega ne vidim ništa dobro. Tu ne govorim o sportu, već o kulturi. To je čovjek bez kulture - prava katastrofa", zaključio je Vilarrubi.

Podsjetimo, Mourinho će ovog vikenda odraditi posljednju utakmicu na klupi Real Madrida, prije nego se zaputi u Englesku, gdje će po drugi put preuzeti londonski Chelsea.