Višestruki prelomi nosa
41

Potencijalni Zmaj Muharem Husković žestoko pretučen ispred bankomata, morat će nositi masku

H. H.
Napadač Austrije Muharem Husković je trenirao sa specijalnom maskom (Foto: Heute.at)
Napadač Austrije Muharem Husković je trenirao sa specijalnom maskom (Foto: Heute.at)
Talentovani nogometaš bh. porijekla i potencijalni reprezentativac naše zemlje Muharem Husković (21) početkom sedmice je žestoko pretučen ispred bankomata u Beču, a danas se vratio treninzima svog tima Austrije s maskom na licu.
Tokom pregleda u Općoj bolnici u Beču i kod klupskog ljekara dr. Marcusa Hofbauera dijagnosticirana mu je višestruka fraktura nosa, dok slučaj istražuje policija.

Zaključeno je da ne mora na operaciju i da može trenirati sa specijalnom maskom, ali je i dalje upitan za utakmicu u subotu na gostovanju kod Wolfsbergera.

Husković je u tekućoj sezoni odigrao 27 takmičarskih utakmica za Austriju, ali nije ispunio očekivanja sa četiri gola, uključujući samo jedan od 20 utakmica u Bundesligi.

Mladi igrač se tek u julu vratio nakon teške saobraćajne nesreće u oktobru 2022. godine, u kojoj je tada kao 19-godišnjak zadobio rupturu slezine i ukrštenog ligamenta i čak je privremeno stavljen u vještačku komu.

Husković je rođen u Beču, ali s obzirom da su mu roditelji iz Čajniča i Brčkog ima pravo nastupa za našu selekciju. Kontakte je svojevremeno potvrdio i direktor reprezentacije Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović, ali očigledno trebat će još neko vrijeme da se vrati u pravu formu.

Husković je prošao i sve omladinske selekcije reprezentacije Austrije.