Odlični štoper
93

Potencijalni bh. reprezentativac Jakov Medić: Ja sam dijete Hrvatske, ali vuče me BiH

N. K.
Jakov Medić (Foto: Instagram)
Jakov Medić (Foto: Instagram)
Štoper St. Paulija Jakov Medić (23) u posljednjih se nekoliko mjeseci povezuje s reprezentacijom Bosne i Hercegovine, a u podcastu Inkubator istakao je kako zainteresovan i za dres naše države.

Međutim, rođeni Zagrepčanin želi još malo razmisliti o nastupim za Zmajeve za koje ima pravo budući da mu je otac iz Hercegovine.

"Zvali su me iz BiH. Veoma su zainteresovani jer mogu igrati za BiH. Nije lako. Hrvatsko sam dijete, rođen u Hrvatskoj i srce mi je hrvatsko. Vuče me i dole jer mi je tata iz Hercegovine i dole sam kao mali uvijek bio. Još moram razmisliti oko toga. Uvijek postoji šansa", rekao je Medić.

Njegov klupski saigrač i golman reprezentacije BiH Nikola Vasilj nagovara ga da obuče dres BiH.

"Nikola me nagovara da dođem. BiH nema neku količinu dobrih igrača i vidjet ćemo. Ne zatvaram tu opciju, vidjet ćemo šta će biti u budućnosti. Pratio sam BiH. Žao mi je, protiv Finske su zeznuli. Treba im mladih igrača koji su spremni. Vidjet ćemo", poručio je Medić.

Ove sezone Medić je odigrao 16 utakmica za St. Pauli u svim takmičenjima, a postigao je jedan pogodak i imao dvije asistencije.