Premijer liga BiH
23

Posušje razbilo Igman u direktnom okršaju za opstanak u društvu najboljih

D. P.
Ubjedljiv trijumf domaćina (Foto: HŠK Posušje)
Ubjedljiv trijumf domaćina (Foto: HŠK Posušje)
Nogometaši Posušja upisali su vrlo vrijednu pobjedu nad Igmanom rezultatom 4:1 u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine i tako napravili ozbiljan korak ka opstanku u društvu najboljih.

Duel Posušja i Igmana bio je jedan od onih iz kategorije koji vrijede "šest" bodova. Oba tima bore se za opstanak, a prije ovog duela dijelila su ih samo dva boda na tabeli.

Posušje se od starta nametnulo kao favorit koji zna šta želi i koji planira na domaćem terenu doći do vrlo važnih bodova. Sve je bilo riješeno već nakon prvih 45 minuta.

Igrao se osmi minut kada je Nikola Mandić uz dosta sreće doveo domaćina u vodstvo. Gosti se nisu ni oporavili od šoka, a već su primili i drugi gol. Nakon gužve i kornera u 15. minuti pogodio je Gabrijel Boban.

U završnici prvog dijela treći gol za domaće postiže Luka Lučić. Rezultatom 3:0 otišlo se na odmor i već je bilo jasno da bodovi ostaju na Mokrom Docu.

U nastavku je iskusni Mersudin Ahmetović uspio samo ublažiti poraz ekipe Edisa Mulalića, ali je Vinko Rozić u posljednjim trenucima utakmice pogodio za konačnih 4:1.

Ovom pobjedom Posušje je skočilo na sedmu poziciju prestigavši Željezničar i trenutno ima 20 bodova, sedam više od zone ispadanja. Igman ostaje na 10. poziciji s dva boda više od "crvene" zone.

U narednom kolu Posušje će gostovati Slogi, dok će Igman dočekati Tuzla City.

Rezultat i strijelci:

Posušje - Igman 4:1 (Mandić 8', Boban 15', Lučić 45', Rozić 90+3' / Ahmetović 80')

Tabela: