Wwin liga BiH
9

Posušje odnijelo bod s Koševa, Željezničar upisao najubjedljiviju pobjedu u sezoni

D. P.
Minimalan trijumf Sarajeva (Foto: T. S./Klix.ba)
(Foto: T. S./Klix.ba)
U sjeni dešavanja na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, gdje je Borac uz nesebičnu podršku sudija stigao do titule prvaka Bosne i Hercegovine, odigrane su još četiri utakmice 32. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine.
Borac i Zrinjski su se u svojim duelima borili za naslov prvaka BiH i opšrinije izvještaje o tim utakmicama možete pročitati u posebnim člancima.

Nogometaši Željezničara upisali su daleko najubjedljiviji trijumf ove sezone nakon što su rezultatom 5:0 savladali Zvijezdu 09 u Ugljeviku.

Plavi su poveli golom Amara Drine nakon gužve i slobodnog udarca u 14. minuti, kada se mladi stoper najbolje snašao u kaznenom prostoru domaćina. Rezultatom 1:0 u korist Željezničara otišlo se na odmor.

U završnici utakmice još tri gola u mreži domaćeg tima. Prvo je autogol postigao Stefan Šapić nakon udarca Nedima Mekića, da bi lijepo pogodio Faris Zubanović za 3:0 u 72. minuti.

Do kraja utakmice mladi Faris Zubanović postiže još dva gola za Željezničar i hat-trickom ovjerava najubjedljiviju pobjedu sezone.

Istovremeno, nogometaši Sarajeva na stadionu Asim Ferhatović Hase remizirali protiv Posušja rezultatom 1:1.

Iako je utakmica odigrana isključivo za prestiž, nismo se nagledali golova i velikih prilika. Sarajevo je bilo nešto bolje u prvom poluvremenu, a najbolju šansu imao je Miomir Đuričković u 21. minuti, no bio je neprecizan iz velike blizine.

Do gola je mogao i Hamza Čataković, ali je u finišu prvog dijela bio neprecizan. Bez golova se otišlo na odmor, a onda je Renan Oliveira u 76. minuti doveo Bordo tim u vodstvo. Kada se činilo da će domaćin slaviti pobjedu, Pavković u posljednjoj minuti pogađa za konačnih 1:1.

Ekipa Veleža nije uspjela savladati GOŠK, pošto je tim iz Gabele odnio bod rezultatom 3:3 iz Mostara, dok je Široki Brijeg u sjajnoj utakmici rezultatom 3:2 slavio na gostovanji Slogi Meridian.

Rezultati i strijelci:

Zvijezda 09 - Željezničar 0:5 (Drina 14', Šapić autogol 61', Zubanović 72', 76', 85')

Sarajevo - Posušje 1:1 (Oliveira 76', Pavković 90+2')

Velež - GOŠK 3:3 (Mlinarić 3', 90+3', Guliashvili 47' / Hasukić 34', 89', Ikić 48')

Sloga - Široki Brijeg 2:3 (Kvesić 5', Brnović 16' / Bagarić 8', Matić 31', 78')

Tabela: