Arsene Wenger
0

"Postoji nada da će Fabregas zaigrati protiv Chelseaja"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Arsenalov menadžer Arsene Wenger potvrdio je da bi kapetan njegove ekipe Cesc Fabregas mogao biti spreman za derbi 7. kola engleskog nogometnog prvenstva s Chelseajem.

"Cesc je započeo s trčanjem, pa ćemo tokom sedmice pratiti njegov oporavak i nadati se da će biti spreman za nedjelju. Mala nada postoji", komentirao je Wenger.

Fabregas je propustio otvaranje premierligaške sezone s Liverpoolom, a potom je odigrao ključnu ulogu u susretima s Boltonom u Premiershipu, te s Bragom u Ligi prvaka. Zabio je otvarajući gol Sunderlandu u sklopu 5. kola, prije nego li je zadobio ozljedu prepona već u prvom poluvremenu utakmice.

Fabregasov izostanak najbolje se mogao osjetiti na igri “topnika” u 3-2 domaćem porazu od West Bromwicha prošle subote u 6. kolu, kada su Wengerovi igrači djelovali bezidejno, posebice u organizaciji igre.

Derbi Chelseaja i Arsenala na Stamford Bridgeu na rasporedu je u nedjelju 3. listopada u sklopu 7. kola Premiershipa, a u njemu bi Wenger, osim Fabregasa, trebao na raspolaganju imati i trenutno ozlijeđene Thomasa Vermaelena i Manuela Almuniju.