Nezapamćen debakl
45

Posramljeni Petev nakon najtežeg poraza u karijeri: Kao da smo igrali protiv Manchester Cityja

H. H.
Ivaylo Petev
Ivaylo Petev
Bivši selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i aktuelni trener bugarskog Ludogoretsa Ivaylo Petev izjavio je da ga je sramota nakon najtežeg poraza u karijeri.
Bugarski klub je na gostovanju kod danskog Nordsjellanda u okviru 2. kola Konferencijske lige doživio težak i uvjerljiv poraz, bilo je 7:1 za domaćina.

"Do ovog poraza je došlo na osnovu onoga što smo pokazali u ovoj utakmici. Ne mogu da objasnim način na koji smo primili 5-6 golova. Ovo je neodgovorno i želim da se izvinim navijačima. Na ovaj način je neprihvatljivo primiti toliko golova. Tako me je sramota da to ne mogu opisati. Videli ste i sami, kao da igramo protiv Manchester Cityja", rekao je Petev i dodao:

"To mi se prvi put dogodilo u karijeri. Poslije 4:1 bilo je veoma teško. Imali smo inicijativu 20 minuta, ali smo napravili još jednu grešku i sve je propalo. Možda će ovaj poraz imati otrežnjujući efekat. Svi moraju preuzeti odgovornost, uključujući i mene. Ako se sada svi osjećaju kao ja, to se više neće ponoviti", rekao je Petev.

Bio je ovo prvi neuspjeh za Petevove izabranike još nakon 24. augusta i sedam vezanih utakmica u svim takmičenjima.