"Waka Waka"
0

VIDEO / Poslušajte himnu Svjetskog prvenstva u izvedbi Shakire

Sarajevo-x.com
Shakira
Shakira
Kolumbijska ljepotica poznata po karakterističnom glasu i neumornom izvijanju bokovima Shakira snimila je oficijelnu himnu Svjetskog prvenstva u fudbalu, koje se igra u Južnoafričkoj Republici.

Shakira će ovog ljeta odletjeti u Johannesburg i na ceremonijama otvaranja i zatvaranja SP-a izvesti pjesmu nazvanu "Waka Waka (This Time For Africa)".

"Počastvovana sam što je pjesma 'Waka Waka' izabrana da bude dio tog uzbuđenja i FIFA-inog Svjetskog prvenstva 2010.", izjavila je uzbuđena pjevačica hita "Gitana". "Svjetsko prvenstvo je čudesno globalno uzbuđenje koje povezuje svaku državu, rasu, religiju i stanje oko jedne strasti."

Zvijezda je dodala i to kako smatra da ovo fudbalsko prvenstvo ima moć da ujedini i integriše, a njena pjesma, dodaje, govori upravo o tome.

Himna SP-a će se naći na soundtracku takmičenja nazvanom "Listen Up! The Official 2010 FIFA World Cup Album", a on će biti objavljen 31. maja te krenuti u prodaju.

Koncert koji će otvoriti SP-a bit će održan na stadionu Orlando u Johannesburgu uz brojne afričke i zvijezde sa drugih kontinenata.

Očekuje se da će koncertu prisustvovati oko 30.000 posjetilaca.