Nogomet
32

Posljednji test pred SP sa Santosom, Hugo Boss i Tom Tailor oblače Zmajeve za Brazil

Anadolija
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine posljednju provjeru pred nastup na Svjetskom prvenstvu imat će 8. juna u Brazilu, kada će igrati sa Santosom, istakli su za Anadoliju iz stručnog štaba bh. nacionalnog tima u Innsbrucku.

Prije susreta sa brazilskim klubom na tlu države organizatora narednog Mundijala, najboljih nogometaši BiH formu će "brusiti" protiv Egipta u srijedu u Innsbrucku, a u Sjedinjenim Američkim Državam (SAD) 31. maja igrat će protiv Obale Slonovače, a 3. juna sa Meksikom. Zvanično pripreme za SP popularno zvani Zmajevi počet će 15. maja u Sarajevu, što je još jučer potvrdio selektor Safet Sušić.  

Nakon što je Sušić u Austriji igračima prezentirao plan i program priprema za prvi nastup BiH na SP, i čelnici Nogometnog saveza BiH obradovali su Zmajeve dodatnom, ali radosnom obavezom na okupljanju u Innsbrucku. Naime, u hotel Austria Trend danas će doći krojači iz uglednih svjetskih firmi Hugo Boss i "Tom Tailor", koji će "uzeti mjere" igrača kako bi im sašili odjela i neformalnu odjeću za Mundijal.

Ekspedicija BiH tako će na SP u odjelima Hugo Boss, dok je Tom Tailor zadužen za neformalnu odjeću igrača i stručnog štaba, javio je novinar Anadolije iz Innsbrucka.   

Inače, danas će reprezentativci BiH održati jedini trening pred sutrašnji duel sa Egipćanima. Počet će u 17:30 na stadionu Tivoli na kojem će biti odigran meč u srijedu zakazan za 18:30.

Atmosfera među bh. igračima pred prvu ovogodišnju utakmicu je na zavidnom nivou, što su potvrdili mnogi od njih.

"Očekujemo pobjedu. Egipat je nepoznanica za nas, ali znamo da trebamo dati sve od sebe kako bismo ih pobijedili i obradovali naše navijače kojih će i ovdje biti veliki broj", rekao je Vedad Ibišević, napadač BiH i njemačkog Stuttgarta.