Igra sudbine
52

Posljednji gol Uniteda u eri Solskjaera dao je čovjek koga je Norvežanin zamalo uništio

D. P.
Solskjaer je dugo držao u nemilosti Nizozemca (Foto: Screenshot)
Solskjaer je dugo držao u nemilosti Nizozemca (Foto: Screenshot)
Ole Gunnar Solskjaer više nije menadžer Manchester Uniteda, a posljednji gol u njegovoj eri na Old Traffordu postigao je igrač kojem je norveški stručnjak zamalo uništio karijeru.
Donny van de Beek je za oko 40 miliona eura prošle godine stigao iz Ajaxa u United kao veliko pojačanje. Prilagodba na novi klub trajala je nešto duže, a onda je Nizozemac pao u zaborav kod norveškog stručnjaka.

Reprezentativac Nizozemske gotovo nikako nije dobijao šansu u Unitedu, iako je došao da postane lider veznog reda u generacijama koje dolaze. Ipak, to nije bio slučaj.

No, kako je Solskjaer sinoć dobio otkaz nakon novog neuspjeha Uniteda i poraza rezultatom 1:4 od Watforda, mediji u Engleskoj posebno su naglasili činjenicu da je upravo Van de Beek postigao posljednji gol u eri Solskjaera za United.

Navijači Crvenih đavola oduševljeni su nastupom Van de Beeka nakon što je jučer ušao u igru, iako United nije uspio napraviti preokret. Nizozemac je postigao jedini gol i možda tako najavio bolje igre i progres kod novog menadžera.

Podsjetimo, sinoć je održan višesatni sastanak čelnika Manchester Uniteda nakon kojeg je dogovoreno da se klub rastane od legendarnog Solskjaera. Uskoro bi se moglo znati ime njegovog nasljednika.