Odlazak legende
14

Posljednje zbogom ili vidimo se kasnije: Hamšik napustio Napoli i otišao u Kinu

Klix.ba
Marek Hamšik (Foto: EPA-EFE)
Marek Hamšik (Foto: EPA-EFE)
Slovak Marek Hamšik je nakon 12 godina napustio Napoli, a on će karijeru nastaviti u kineskom klubu Dalian Yifang, potvrdio je predsjednik kluba iz Napulja Aurelio de Laurentiis.

Transfer Hamšika u Kinu već mjesecima je jedna od glavnih tema medija u Italiji, a dogovor je napokon sklopljen i jedan od najboljih veznih igrača Serije A u posljednjih deset godina napustit će Napulj i karijeru nastaviti na dalekom istoku.

Ovu informaciju potvrdio je predsjednik Napolija koji još uvijek ne zna da li je ovo Hamšikovo posljednje zbogom talijanskom klubu. On je također rekao da su vrata Napolija uvijek otvorena za Hamšika.

"Hamšik je otišao. Da li je to 'zbogom' ili 'vidimo se kasnije' zavisi isključivo od njega. Nadam se da ćemo moći da mu pružimo pravi pozdrav kada se kineska sezona završi. Postigli smo dogovor s Dalianom i želimo Marku svu sreću u Kini. Vrata Napolija će mu uvijek biti otvorena", rekao je predsjednik kluba iz Napulja Aurelio de Laurentiis.

Napoli će na ime transfera Hamšika u Dalian inkasirati 20 miliona eura, a ovaj Slovak bi za tri sezone u Kini trebao zaraditi blizu 27 miliona eura.

Sjajni 31-godišnji veznjak je postigao 121 pogodak u 520 utakmica u Seriji A, a u ekipu Napolija stigao je još daleke 2007. godine.