Nezadovoljan
0

Poruka legende Ajaxa: Ti j**eni igrači moraju biti prvaci, a ne kandidati za ispadanje

E. K.
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Nizozemski velikan Ajax iz Amsterdama je u velikoj rezultatskoj krizi, a u devetom kolu su poraženi na gostovanju kod Utrechta rezultatom 4:3.

Tako je ekipa našeg Benjamina Tahirovića pala u zonu ispadanja te se trenutno nalaze na pretposljednjem mjestu na tabeli sa pet bodova, a za prvom pozicijom zaostaju 22 boda.

Legenda amsterdamskog kluba Rafael van der Vaart je u emisiji Planet Voetball razgovarao sa bivšim nizozemskim napadačem Pierreom van Hooijdonkom te oštro kritikovao nogometaše Ajaxa.

"Imam osjećaj da bi i mi ovdje iz studija mogli igrati s njima. Ovo više nije Ajax kakvog poznajemo generacijama. Više nije bolji od svog protivnika čim se pojavi na terenu. To više nije tako. Ne postoji više takva kvaliteta u klubu. Čak i oni koji su nešto bolji igrači odlutaju u prosjek u ovoj sredini. Da, može vam ovo zvučati patetično, ali ovakav Ajax u ovome je trenutku kandidat za ispadanje. To je tužno, ali je tako", rekao je Van der Vaart.

Van Hooijdonk je istakao da je problem u treneru Ajaxa Mauriceu Steijnu sa čim se bivši nogometaš nizozemskog velikana nije složio.

"Ma ne, nema smisla. To je jena ekipa i ti jeni igrači koji su sada kandidati za ispadanje trebaju s ovakvim budžetom biti prvaci s dva prsta u nosu. Trener to mora moći učiniti. Nije Steijn ništa kriv. Krivi su igrači na terenu koji ne pokazuju ništa", dodao je on.