"U strahu su velike oči"
0

Portugalsko osiguranje u BiH unijelo dva pištolja

Piše: A. Karadža
Foto: Eni News
Foto: Eni News
Prema informacijama koje smo dobili iz Granične policije BiH, oni su od primili najavu i zahtjev Ministarstva vanjskih poslova za izdavanje privremenih dozvola za nošenje oružja pripadnika osiguranja fudbalske reprezentacije Portugala.

"U skladu sa standardnom procedurom i sa svojim nadležnostima Jedinica granične policije Aerodrom Sarajevo je izdala dvije privremene dozvole za nošenje oružja pripadnicima Portugalske specijalne policijske jedinice Odjela za ličnu sigurnost, za period njihovog boravka u našoj zemlji", izjavili su za Sarajevo-x.com iz Granične policije BiH.

Prema informacijama kojima raspolažemo, sa reprezentativcima Portugala stiglo je i brojno osiguranje od 20 članova koji se brinu za sigurnost gostujućih fudbalera. Pored njih, za sigurnost portugalskih fudbalskih zvijezda brine se i MUP ZDK. Fudbaleri Portugala, njihovo osiguranje te brojne delegacije Fudbalskog saveza te zemlje smješteni su u hotel Zenica.

Podsjećamo da su portugalski mediji javili da su njihovi reprezentativci sinoć po dolasku na Sarajevski aerodrom vrijeđani, verbalno napadani, pa čak i pljuvani.

Prema najavama dijela navijača reprezentacije, gostujući igrači mogli bi imati besanu noć.

"Plan nam je da dođemo što bliže hotelu, i navijamo što glasnije cijelu noć. Mi smo grupa starijih i ozbiljnijih navijača, nije nam cilj nikakav nered, ne namjeravamo ni bacati petarde, već samo grla i dlanovi da im ne damo spavati", rekao je za naš portal jedan od navijača reprezentacije BiH koji planira ometati Portugalce u odmoru i snu.