Klasa i fantazija
78

Portugalci oduševljeni časom nogometa koji su održali u Zenici: Privilegija je gledati ovaj tim

H. H.
Slavlje igrača Portugala nakon gola (Foto: T. S./Klix.ba)
Slavlje igrača Portugala nakon gola (Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Portugala održala je čas nogometa reprezentaciji BiH koju je na Bilinom polju pobijedila sa 5:0, a kako piše najpoznatiji portugalski sportski list Abola, svi koji su sinoć gledali Ronalda i društvo mogu se smatrati privilegovanim.

"Klasa i fantazija u luksuznom izboru", naslov je koji donosi popularni list, osvrćući se na detalje utakmice.

Prvo poluvrijeme reprezentacije Portugala je bilo jednostavno perfektno.

"Golovi, klasa i fantazija u punom spektaklu, koji je trajao 45 minuta kao da je profesorski čas o vještini igranja napadačkog nogometa. Svako ko istinski voli nogomet i gledao je ovakvo izdanje portugalskog tima, lako se može smatrati privilegovanim", navodi Abola.

Dodaju da je bilo nevjerovatno gledati toliko estetske ljepote i toliko djelotvornosti u samo pola igre Portugalaca koji su postigli pet golova iz šest opasnih udaraca na gol, bez da su Zmajevima dozvolili ijednu polupriliku.

"Portugalski sjaj prvog poluvremena postojao je samo zato što Portugal, zapravo, ima izuzetan tim, sa ogromnom grupom veoma talentovanih igrača i još nekih genijalaca. Mislimo da se ne trebamo bojati ili stidjeti da istaknemo vidljivu realnost koja bi nas trebala učiniti ponosnim. Ovo je trenutno jedan od najboljih nogometnih timova na svijetu", piše Abola.

Na kraju teksta poentiraju da je Portugal definitivno jedan od favorita za titulu prvaka Evrope na narednom Euru, ali da osvajanje evropske ili svjetske titule zavisi od previše faktora, od kojih su neki nekontrolisani.