Premiership
0

VIDEO / Portsmouth izgubio sedmu utakmicu zaredom

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ekipa Evertona pobijedila je na Fratton Parku domaći Portsmouth s 1-0 u prvoj utakmici 7. kola engleskog nogometnog prvenstva.

Bio je to sedmi uzastopni poraz Portsmoutha, dok je momčad iz Liverpoola ostvarila drugu pobjedu zaredom, odnosno treću u zadnja četiri nastupa.

Everton je pogodak postigao u 42. minuti. Johnny Heitinga je tačno sa sredine igrališta poslao dubinsku loptu koju je na rubu kaznenog prostora Louis Saha gurnuo glavom prema naprijed, a onda je majstorski poentirao za svoj već peti pogodak ove sezone u prvenstvu.

Obje su momčadi imale još nekoliko dobrih prilika, ali su golmani bili na visini zadatka, pogotovo Evertonov čuvar mreže Tim Howard, koji je u tri navrata spašavao svoj klub sjajnim intervencijama.

Everton je sada na devetom mjestu sa devet bodova iz šest utakmica, dok je Portsmouth jedina ekipa u Premiershipu bez i jednog osvojenog boda.

Premiership, 7. kolo:

Portsmouth – Everton 0-1 (Saha 42)

Redoslijed: 1. Chelsea 18 (-1), 2. Manchester United 15 (-1), 3. Liverpool 12 (-1), 4. Manchester City 12 (-2), 5. Aston Villa 12 (-2)...