NBA
146

Portland upisao 13. uzastopnu pobjedu, novi double-double Jusufa Nurkića

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa Portlanda upisala je 13. uzastopnu pobjedu u NBA ligi, a oni su u Staples Centru u Los Angelesu savladali Clipperse rezultatom 122:109.

Trail Blazersi su bolje otvorili meč pa već na početku susreta dolaze do vodstva od devet poena razlike (17:8), a prva dionica igre završena je prednošću gostujuće ekipe rezultatom 24:18.

LA Clippersi su bolje zaigrali u drugoj četvrtini te su u pojedinim trenucima stigli i u prednost (31:30 i 41:39), da bi se na poluvrijeme ipak otišlo s prednošću Portlanda od šest poena razlike (58:52).

Ključna je bila treća četvrtina u kojoj je Portland nastavio sjajnu igru, prvi put su stigli i do dvocifrene prednosti, a do kraja meča samo su sigurno održavali vodstvo te su upisali veoma važnu pobjedu.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić na terenu je proveo malo manje od 30 minuta, a za to vrijeme ostvario je double-double učinak (17 poena, 12 skokova i jedna asistencija). Zanimljivo, Nurkić je krajem januara u posljednjem duelu ove dvije ekipe također ostvario double-double učinak, a u tom meču pored 14 poena imao je 20 skokova.

Najefikasniji igrač na meču bio je Williams iz domaćeg tima sa 30 ubačenih poena, dok je najefikasniji igrač Portlanda opet bio Lillard sa 23 ubačena poena.

U drugom susretu Houston je kao gost savladao Minnesotu rezultatom 129:120.