Putem Instagrama
1

Porodici zvijezde Barcelone prijete smrću: Kritikujte moju igru, ali njih ostavite na miru

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Zvijezda Barcelone i portugalske nogometne reprezentacije Joao Cancelo je otkrio kako su njegovoj porodici i njemu upućene prijetnje smrću putem Instagrama.

Portugalac je odigrao 82 minute u Barceloninom porazu protiv PSG-a s kojim su eliminisani iz Lige prvaka nakon čega je Cancelo otkrio neugodne detalje.

"Ljudi govore svašta. Postoje komentari na Instagramu u kojima prijete smrću mojoj nerođenoj kćeri. Ne žele mi to reći u lice jer znaju da bi tad imali veliki problem, ali u komentarima mogu pisati što požele", rekao je Cancelo i dodao:

"Šalju uvredljive poruke mojoj ženi i nerođenoj kćerki. Živimo u okrutnom svijetu u kojem se moraš snaći. Prijetnje smrću prema nerođenom djetetu su veoma ozbiljne".

Osvrnuo se i na kritike koje mu je uputio legendarni nogometaš Manchester Uniteda Rio Ferdinand.

"Ferdinand je bio izvrstan igrač, ali sam siguran da je i on radio greške. Svi ih radimo. Naravno, on je sportski analitičar i ima pravo reći što misli", kratko je prokomentarisao Cancelo i zaključio:

"Kritikujte moju igru, nije me briga, ali ne spominjite moju porodicu".

Dodajmo da Katalonce večeras očekuje El Clasico protiv madridskog Reala gdje mogu zakomplikovati borbu za titulu prvaka Španije.

Real Madrid ima osam bodova prednosti u odnosu na Barcelonu sedam kola prije kraja, a najveći španski derbi se igra večeras u 21:00 sati na Santiago Bernabeu stadionu.