Slavni nogometaš
26

Porodica razotkrila šta se dogodilo teško povrijeđenom Lavezziju na zabavi

D. P.
Lavezzi (u sredini) s Ibrahimovićem i Pastoreom (Foto: EPA-EFE)
Lavezzi (u sredini) s Ibrahimovićem i Pastoreom (Foto: EPA-EFE)
Proslavljeni argentinski nogometaš Ezequiel Lavezzi hospitalizovan je Urugvaju, no nije izboden kako se prvenstveno mislilo.
Lavezzi (38) povrijeđen je na porodičnoj zabavi u svom domu u jednom od najekskluzivnijih mjesta na urugvajskoj obali pod nazivom Jose Ignacio.

Iako su lokalni mediji prvobitno prenijeli da je proslavljeni Argentinac izboden, to nije istina. Porodica nekadašnje zvijezde Napolija i PSG-a oglasila se preko agencije Ansa i otkrila šta se zapravo desilo.

Kako je porodica otkrila, umjesto ubodne rane, Lavezzi je žestoko pretučen. Prošao je s frakturom ključne kosti koja je nastala uslijed pada nakon tučnjave. Odmah je hospitalizovan u klinici Punta del Este u Urugvaju.

Sve se dogodilo tokom porodične zabave, ali niko nije želio potvrditi da li je do svađe došlo s nekim od članova porodice ili s gostom koji je bio na zabavi.

Podsjetimo, informacije od lokalnih urugvajskih medija govorile su da je Lavezzija povrijedio njegov brat, ali to porodica nije željela otkriti.

Tokom bogate karijere Lavezzi je najveći trag ostavio u Napoliju i PSG-u. Krajem 2016. godine Lavezzi je bio najplaćeniji igrač na svijetu sa godišnjom platom većom od 20 miliona dolara dok je nastupao za kineski Hebei, a upisao je i 51 nastup za reprezentaciju Argentine.