Nogomet
0

Porodica i prijatelji se oprostili od Kemala Hujića, čovjeka koji je živio za Sarajevo

Piše: D. B.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U prostorijama FK Sarajevo je danas održana komemoracije za preminulog bivšeg predsjednika i istaknutog člana ovog kluba Kemala Hujića, koji je preminuo u srijedu u 80. godini.

Na komemoraciji su se Hujićevog lika i djela prisjetili članovi porodice, brojni prijatelji, bivši saradnici i poštovatelji.

"U ovim prostorijama smo se sretali kako bi govorili o utakmicama i pobjedama FK Sarajevo, pa nisam ni slutio da ćemo danas ovdje biti ovako tužnim povodom. Kemal je, pored mog oca, za mene bio prva asocijacija na FK Sarajevo. Zaista je teško govoriti o čovjeku kojeg je uvijek bilo lijepo sresti na ulici, na utakmici i u klupskim prostorijama. Izgubio sam jednu od najdražih osoba", rekao je na komemoraciji Maid Delić, član Upravnog odbora FK Sarajevo.

Nakon Delića se okupljenim na komemoraciji obratio i Mirsad Fazlagić, dugogodišnji prijatelj Kemala Hujića.

"Teško je govoriti o tako jednostavnom, a velikom i pozitivnom čovjeku kakav je bio Kemo. U svom je životu puno radio i puno toga stekao, obavljao je mnoge funkcije, ali je uvijek ostao čovjek otvorenog srca za sve ljude, a posebno prema FK Sarajevo. Njemu je bordo boja bila u srcu. Uvijek je imao načina da u svakoj nesreći pronađe nešto dobro. Često smo se družili, a zadnji put smo bili na stadionu Koševu i gledali mlade igrače FK Sarajevo. Kada smo se rastali, rekao mi je: 'Mali, nađemo se sutra'. Nažalost, nismo se našli. Napustio nas je bez ikakvih naznaka i otišao u vječnost. Hvala mu za sve što je učinio za nas prijatelje, svoju porodicu i FK Sarajevo. Neka mu je laka koševska zemlja", kazao je Fazlagić.

Dženaza Kemalu Hujiću bit će obavljena danas u 14:30 sati na sarajevskom groblju Lav.