Poginuo prošle godine
11

Porodica Emiliana Sale u teškoj ekonomskoj situaciji, nije dobila nikakvu pomoć

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Porodica preminulog argentinskog nogometaša Emiliana Sale nalazi se u teškoj ekonomskoj situaciji jer dosad nije primila nikakva sredstva.

Sala je poginuo u januaru 2019. godine nakon što se srušio avion kojim je putovao iz Nantesa u Francuskoj prema Cardiffu s kojim je potpisao ugovor. Avion se srušio u Engleski kanal, a za sjajnog nogometaša nije bilo spasa.

Cardiff i Nantes su od tada u sporu koji se odnosi na transfer vrijedan 15 miliona funti. Velški klub tvrdi da formalnosti dogovora nisu finalizirane iako je predstavio 28-godišnjeg nogometaša kao svog igrača nekoliko dana prije nesreće.

Cardiff je osnovao fond prije sedam mjeseci, ali porodica tvrdi da je ponuda donacije ovog kluba povučena bez objašnjenja.

Salina majka Mercedes, brat Dario i sestra Romina su frustrirani zbog ove situacije, a njihov agent je rekao da je Cardiff ranije kontaktirao porodicu zbog donacije, no iz Engleske su se u Argentinu vratili bez ičega.

Predsjednik Cardiffa Mehmet Dalman je ranije zatražio od Nantesa da ponudi jednaku donaciju.

Špekuliše se da Cardiff ima određena neslaganja sa advokatima porodice Sala u vezi s fondom te da ga namjerava samostalno kreirati, piše Sky Sports.