Poručuju mu da se iseli
171

Porijeklom iz BiH: Nogometni wunderkind promijenio državljanstvo i izabrao Hrvatsku

H. H.
Oliver Lukić (Foto: Twitter)
Oliver Lukić (Foto: Twitter)
Jedan od najvećih svjetskih talenata Oliver Lukić (17) iz RB Salzburga, dobio je FIFA-ino odobrenje da Austriju zamijeni Hrvatskom te ga je selektor Siniša Oreščanin pozvao u U-19 reprezentaciju za prijateljske susrete sa Saudijskom Arabijom i Grčkom.

Lukić je, kako prenose Sportske novosti, nedavno bio u sjedištu HNS-a zajedno s ocem Valentinom i mentorom Draženom Bobanom, primili su ih čelnici Saveza predvođeni Marijanom Kustićem.

I ondje je ponovio svoju želju da igra za Hrvatsku. Nije bilo prepreka u FIFA-i jer Oliverov otac Valentin ima hrvatsko državljanstvo.

Inče, Oliverov otac je iz Konjica, gdje je živio do svoje 12. godine, a majka Daliborka je iz okolice Tuzle.

"U Austriji živim od 12. godine kad sam stigao s roditeljima. Samohrani sam otac, razveo sam se kad su Oliveru bile dvije godine i sve je vrijeme sa mnom. Sa mnom je odrastao", kazao je svjoevremeno Valentin Lukić.

Mladi veznjak je bio na Guardianovoj listi 60 najvećih talenata svijeta, a igra za Liefering u drugoj austrijskoj ligi te za mladu ekipu RB Salzburga u omladinskoj Ligi prvaka.

Austrijancima nije bilo svejedno, najblaže rečeno. Do sada su ga nazivali austrijskim wunderkindom s obzirom da je rođen u Beču, a tamošnji mediji prenijeli su tu vijest s popriličnim negodovanjem, te su ljutito poručili da se iseli.