{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porezna uprava zatražila od NK Dinama dokumentaciju o transferima

F
7.8.2007. u 18:00
0
0
Porezna uprava zatražila od NK Dinama dokumentaciju o transferima
0
Porezna uprava zatražila od NK Dinama dokumentaciju o transferima
Porezna uprava je od zagrebačkog nogometnog kluba Dinamo zatražila sve potrebne podatke i dokumentaciju vezanu za transfere nogometaša, kaže se u današnjem saopštenju za medije hrvatskog Ministarstva financija.
U saopštenju se navodi članak 67. Općeg poreznog zakona kojim je propisano da porezni obveznik i druge osobe moraju poreznom tijelu dati sve obavijesti koje su potrebne za utvrđivanje činjeničnog stanja bitnog za oporezivanje.

U daljnjem obrazloženju Ministarstvo podsjeća na razliku o isplati fizičkoj osobi i pravnoj osobi jer se u prvom slučaju oporezuje po odredbama Zakona o porezu na dohodak (NN/177/04), a u drugom po Zakonu o porezu na dobit (NN177/04,90/05 i 57/06)

"Porezne obveze temeljem sklopljenih ugovora ovise o karakteru isplate. Stoga, ako je ugovorom određeno da se isplata obavlja fizičkoj osobi prilikom oporezivanja primjenjuju se odredbe Zakona o porezu na dohodak, ako je pak određeno da se isplata obavi pravnoj osobi prilikom oporezivanja primijenit će se odredbe Zakona o porezu na dobit", stoji u obrazloženju svoje odluke Ministarstva financija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: