{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porezna uprava FBiH ne želi deblokirati račune NSBiH

S
14.1.2010. u 16:39
0
4
Porezna uprava FBiH ne želi deblokirati račune NSBiH
0
Porezna uprava FBiH ne želi deblokirati račune NSBiH
Sjedište Nogometnog saveza BiH
U Poreznoj upravi FBiH danas je održan radni sastanak sa predstavnicima Nogometnog saveza BiH na kome je razgovarano o izmirenju dužnih poreznih obaveza.
"Predstavnicima Nogometnog saveza BiH je naglašeno da se transakcijski računi neće deblokirati dok se dug ne izmiri, te da su dužni izmirivati i redovne porezne obaveze" rekla je za Sarajevo-x.com Adisa Muhić, stručni savjetnik za odnose sa javnošću.

Predstavnicima Nogometnog saveza BiH date su upute od strane nadležnog Sektora za prinudnu naplatu i nadležnog Kantonalnog poreznog ureda Sarajevo na koji način će izvršiti plaćanje dospjelih dužnih poreznih obaveza sa pripadajućim zateznim kamatama u cilju deblokade računa.

Podsjećamo da je Porezna uprava FBiH 31. decembra prošle godine raskinula Sporazum o plaćanju duga na rate s NSBiH.

Porezna uprava FBiH blokirala je transakcijski račun Nogometnog saveza BiH jer nije redovno izmirivao dužne porezne obaveze, odnosno nije redovno vršio uplate mjesečnih rata kao što je utvrđeno Sporazumom o plaćanju duga na rate, zbog čega je sporazum raskinut.

Prema informacijama iz PU FBiH Nogometni savez BiH do 25. decembra 2009. po zaključenom sporazumu trebao izmiriti iznos od 805.652,86 KM (14 rata duga).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: