Problemi za reprezentaciju Engleske
14

Pored Cahilla, povrijeđen i Terry

Totalsport
John Terry
John Terry
Uprkos pobjedi, posljednja pripremna utakmica engleske nogometne reprezentacije uoči Eura, ona protiv Belgije, nije donijela razloga za zadovoljstvo njihovom selektoru Royu Hodgsonu.

Engleska je slavila na Wembleyju 1-0 golom Dannyja Welbecka, ali u susretu su povrijeđena dvojica odbrambena igrača "Gordog Albiona". Riječ je o Chelseajevim stoperima Garyju Cahillu i Johnu Terryju. Kako je već poznato, Cahill je stradao u sudaru s vlastitim golmanom Joeom Hartom, te je povrijedio vilicu, a moguće pretrpio i potres mozga, dok je Terry osjetio zatezanje u predjelu zadnje lože.

"Više sam zabrinut zbog Cahilla jer je riječ o povredi čeljusti. Nadam se da pretrage neće pokazati frakturu, nego da je riječ o natučenosti. To ga neće isključiti iz turnira. Terry će ići na pretrage iz predostrožnosti jer je malo osjetio zadnju ložu", komentirao je engleski selektor.

Podsjećamo, engleski je kadar okrnjen brojnim povredama, pa tako na Euro neće putovati Jack Wilshere, Gareth Barry i Frank Lampard, dok postoji velika zabrinutost oko stanja Ahilove tetive Scotta Parkera.