Nogomet
0

Poraz Tottenhama nakon dva mjeseca

Totalsport
Fudbaleri Blackburna pobjegli su iz zone ispadanja pobijedivši na svom Ewood Parku Tottenhama u prvoj utakmici 31. kola Premier lige 2-1.

Prvi je to poraz ove ekipe u Premiershipu od 31. januara, kada je Tottenham kod Boltona poražen 3-2. U međuvremenu su pobijedili četiri puta i dvaput remizirali.

Za to Londončani mogu zahvaliti svome honduraškom veznjaku Wilsonu Palaciosu, koji je u samo dvije minute u završnici dvoboja (78. i 80.) zaradio dva žuta kartona, pri vodstvu gostiju 1-0.

Najprije je izjednačiti uspio Benny McCarthy u 82. minuti na asistenciju Christophera Sambe, da bi u 90. pobjedu domaćima donio Nizozemac Ooijer zabivši nakon kornera s gol-crte. Obrana gostiju na čelu s Jonathanom Woodgateom teško je pogriješila u oba navrata.

Domaći su pobjedu ostvarili zasluženo. Tottenham je od 30. minute vodio golom Robbieja Keanea iz penala koji sudac Peter Walton nije trebao suditi. Aaron Lennon centrirao je s desne strane, a lopta je u bloku, unutar 16-erca, pogodila braniča domaćih Gaëla Giveta u ruku dok ju je on očigledno nastojao izmaknuti lopti.

U drugom su poluvremenu gosti dominirali stvarajući prilike i s poravnatim brojem igrača na travnjaku.

Premiership, 31. kolo:

Blackburn – Tottenham 2-1 (McCarthy 82, Ooijer 89 / Keane 30-11m)

Redoslijed: 1. Manchester United 65 bodova (-2), 2. Livrpool 64 (-1), 3. Chelsea 61 (-1), 4. Arsenal 55 (-1), 11. Tottenham 38, ... 13. Blackburn 34...