Nogomet
0

Poraz od Hrvatske pomogao Nijemcima

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Poraz od Hrvatske u prvoj fazi Evropskog nogometnog prvenstva pomogao je reprezentativcima Njemačke u nastavku tog takmičenja, tvrdi tim-menadžer "pancera" Oliver Bierfoff.

"Ponekad je loše ako se prerano kvalifikujete za drugu fazu turnira, jer može da vam se desi da se previše opustite. Poraz od Hrvatske nije loše uticao na nas, jer nam se tada upalio alarm", rekao je Bierhoff na konferenciji za novinare.

Birhof je kao igrač reprezentacije Njemačke osvojio Evropsko prvenstvo 1996. godine, kada je u finalu protiv Češke postigao "zlatni gol" za pobjedu od 2:1.

"Kao nogometaš, uvijek sam više volio da igram na svaka tri dana, a ne da odmaram", dodao je tim-menadžer selekcije Njemačke.

Nogometaši Njemačke, koji su u četvrtak pobijedili Portugal u četvrtfinalu, ovog vikenda umjesto redovnih treninga dobili su priliku da se opuste uz neke manje naporne aktivnosti.

"Nakon meča sa Portugalom svi igrači dobili su slobodne dane, da ne razmišljaju stalno o nogometu. Ipak, večeras ćemo imati redovni trening u sklopu priprema za polufinale sa Turskom", kazao je Bierhoff.