Nogomet
0

Poraz mladih Zmajeva od Norveške na startu kvalifikacija za EP

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Porazom od odgovarajuće selekcije Norveške u Dramenu mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je još jedan kvalifikacioni ciklus.

Domaći tim zasluženo je trijumfovao rezultatom 2:0.

Izrabranici Darka Nestorovića od starta utakmice su igrali otvoreno, pa je već tokom prvog poluvremena viđeno nekoliko odličnih prilika i pred našim i pred norveškim golom. Prvu veliku priliku na utakmici u 28. minuti propustio je Berisha čiji je udarac odličnom intervencijom zaustavio Kenan Pirić.

U 38. minuti najbolju priliku u prvom poluvremenu za naš tim propustio je kapiten Armin Hodžić. Veliku grešku golmana Norveške Rossbacha napadač Dinama nije pretvorio u gol. Lopta je nakon njegovog udarca otišla pored lijeve stative.

Dvije minute kasnije neuspjela ofsajd zamka naše odbrane u novu gol priliku gurnula je Berishu koji je ovog puta loše reagovao i loptu poslao pored gola.

Posljednji napad domaćina u prvom poluvremenu Norvežanima je donio vodstvo. Sa desne strane je centrirao Svendson, a El Yonousi loptu poslao u bliži ugao Pirićevog gola za vodstvo domaćina.

Seriju promašaja Berisha je nastavio u 72. minuti kada se našao oči u oči sa Pirićem i ovog puta šutiravši pored gola. Posljednjih petnaest minuta naš mladi tim je igrao sa deset igrača s obzirom na isključenje Damira Sadikovića.

Četiri minute prije kraja El Yonosi pogađa prečku našeg gola, da bi minutu kasnije Norvežani postigli i drugi pogodak kojim su riješili pitanje pobjednika. Strijelac je nakon prizemnog centaršuta Berishe sa lijeve strane bio Aursnes.

Rezultat:

Norveška –BiH 2:0