Koševo
0

Poraz bh. nogometaša od Luksemburga (U-21)

FENA
Foto: Fotoservis.info
Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (igrači do 21 godine) pretrpjela je poraz u prvom nastupu u kvalifikacijama za EP 2011. u Danskoj.

Izabranici selektora Branimira Tulića su u okviru grupe 3 kvalifikacija danas u Sarajevu poraženi od Luksemburga s 0:1. Strijelac jedinog pogotka bio je Twimumu u 76. minuti.

Reprezentativci BiH su na startu kvalifikacija poraženi od jedne od najlošijih reprezentacija Evrope. Bh. igrači odigrali su veoma loše, posebno u prvom poluvremenu kada nisu napravili niti jednu priliku.

U drugom poluvremenu mladi bh. nogometaši krenuli su nešto ofanzivnije, ali nisu uspijevali pronaći put do gola golmana Menstera.

U 69. minuti reprezentacija BiH ostala je s igračem manje nakon što je Malić dobio crveni karton. Brojčanu prednost gosti su iskoristili u 76. minuti kada je Twimumu sa 20 metara pogodio gol za drugi trijumf Luksemburga u 112 kvalifikacijskih utakmica.

Do kraja susreta nogometaši BiH bezuspješno su pokušali doći do izjednačenja, a nisu uspjeli iskoristiti ni isključenje Moreire u 84. minuti.

U finišu je crveni karton dobio i Ćorić, pa je reprezentacija BiH susret završila sa devet igrača.

U narednom meču bh. reprezentacija 10. oktobra igra protiv Velsa. U grupi su još Italija i Mađarska.