Pozvan u reprezentaciju
163

Ponovo skandal u Africi: Ovo je najnovija 17-godišnja nada Kameruna

N. M.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Brojnim skandalima vezanim za starost sportista iz Afrike svjedočili smo posljednjih godina, a Crni kontinent je uoči Afričkog kupa nacija u nogometu potresla nova kontroverza.

Društvene mreže "gore" zbog fotografija nove "mlade" nade reprezentacije Kameruna Wilfrieda Nathana Douale, koji je dobio poziv u nacionalni tim pred veliko takmičenje.

Vjerovali ili ne, iz Kameruna tvrde da Douala ima tek 17 godina, iako je na osnovu njegovog izgleda posve jasno da to nije slučaj.

"On ima 17 godina u zatvoru", jedan je od komentara na društvenoj mreži Twitter.

Prema Nogometnom savezu Kameruna, Wilfried Nathan Douala rođen je 15. maja 2006. i debitirati će za seniorsku reprezentaciju sa 17 godina. Doualu je u reprezentaciju pozvao selektor Rigobert Song, koji će voditi ekipu na Afričkom kupu nacija koji počinje u Obali Slonovače 13. januara.

Douala trenutno nastupa za ekipu kamerunskog Victoria Uniteda, najbolje se snalazi na poziciji veznog nogometaša, a zanimljivo je da uopće ne postoje podaci o njegovim nastupima ove sezone.

Kamerun se inače smatra i jednim od glavnih favorita za osvajanje Afričkog kupa nacija, a u grupnoj fazi će se takmičiti s Gambijom, Senegalom i Gvinejom u grupi C.