Zinedine Zidane
0

"Ponosan sam što je Katar pobijedio u utrci za SP"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Premda su mnogi očekivali pobjedu Sjedinjenih Američkih Država u utrci za domaćinstvom Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine, Katar će biti domaćin Mundijalu te godine, po prvi put u historiji.

Ta je vijest, između ostalih, silno oraspoložila Zinedinea Zidanea, nekadašnjeg velikana svjetskog nogometa i francuske reprezentacije, a danas posebnog savjetnika u stručnom štabu Josea Mourinha u madridskom Realu.

"Ponosan sam zbog te odluke. Ovo je velika pobjeda arapskoga svijeta", rekao je na početku Zidane, dijete alžirskih emigranata.

"Uvjeren sam da će Katar fantastično organizirati Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Oni su mala zemlja, ali ogromnih kapaciteta. Isto tako, nije ovo samo pobjeda arapskog svijeta, već dokaz da je bliski Istok spreman na organizaciju ovako velikih svjetskih smotri. Uvjeren sam u ljepotu Mundijala, lijepu organizaciju i nezaboravnu atmosferu".

Zidane je, ipak, imao pomiješane osjećaje nakon dvostruke odluke tokom ovog četvrtka, a kada su u pitanju domaćini Mundijala 2018. i 2022. godine, budući da je onaj koji će se održati 2018. povjeren Rusiji.

"Žao mi je Španije, bio sam njen veliki navijač", rekao je Zizou.