Marco Materazzi
0

"Pomirio sam se sa Zidaneom i ošamario Balotellija"

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Interov nogometaš Marco Materazzi (37) priznao je u intervjuu za Mediaset Premium nekoliko zanimljivih detalja o odnosu s bivšim saigračem Marijem Balotellijem, kao i odnosu sa Zinedineom Zidaneom.

Podsjetimo da je Zinedine Zidane žestoko nasrnuo na Marca Materazzija u finalu Svjetskog prvenstva 2006. godine i glavom udario talijanskog stopera u prsa i zaradio isključenje. Reakcija je to bila na Materazzijevo vrijeđanje prije toga, a četiri godine nakon incidenta došlo je do pomirenja. Dogodilo se to prošlog mjeseca dok je Real, u kojem Zidane radi kao savjetnik, gostovao kod Milana u susretu Lige prvaka.

"Zidane ja parkirao svoj auto kraj mojeg i iskoristio sam priliku da mu kažem neke stvari, koje bih zadržao između nas. Recimo samo da sam ja bio taj koji je više pričao i na kraju kada mi je pružio ruku, uzvratio sam mu i nisam ga htio pustiti dok me nije pogledao u oči. To je bilo ono što sam želio. Bilo je to dobro za mene, ne znam što je on osjetio po tom pitanju", komentirao je Materazzi, koji je potom priznao i da je ošamario tamnoputog talijanskog napadača Marija Balotellija nakon što je ovaj bacio Interovu majicu na pod nakon polufinalnog dvoboja Lige prvaka protiv Barcelone prošle sezone.

"Mario je dobio šamar i kopačku u lice. Ali kada je išao na operaciju, bio sam uz njega u bolnici u ponoć, pravio mu društvo i donosio grickalice iz aparata."

Komentirao je i kontroverzni Interov stoper činjenicu da je sezone 2005/06, neposredno uoči SP-a u Njemačkoj, bio blizu prelaska u redove omraženog gradskog rivala Milana.

"Istina je da sam bio blizu transfera u Milan i ne sramim se to priznati. Roberto Mancini (tadašnji Interov trener, op.a.) htio je da odem, a htio me i Villarreal. Bio sam blizu Milana, ali tada me nazvao Marcello Lippi (bivši talijanski selektor, op.a.) i rekao mi da se ne brinem i da ću imati mjesto među 23 igrača. Moj je glavni cilj bio zaigrati na SP-u, pa sam odlučio ostati, a Lippi je održao svoje obećanje. Ostalo znate što se dogodilo."