Svojevremeno kažnjavan
367

Poljski golman Szczesny ulovljen dok je pušio cigaretu pred meč sa Španijom

H. H.
Szczesny s cigaretom u ustima ispred hotela (Foto: The Sun)
Szczesny s cigaretom u ustima ispred hotela (Foto: The Sun)
Pušenje cigareta je bilo često kod mnogih igrača čak i do 90-ih godina prošlog stoljeća, ali u posljednje vrijeme malo je poznatnih aktivnih pušača među najvećim svjetskim zvijezdama. Ipak, britanski The Sun ulovio je poljskog golmana Wojciecha Szczesnyja s cigaretom u ustima i ostatkom paketa u ruci pred meč protiv Španije.

On je snimljen dok je napuštao reprezentativni hotel prije utakmice Španija -Poljska (1:1), u kojoj su Poljaci uspjeli osvojiti vrijedan bod, a iskusni golman je pružio vrlo dobru partiju.

Szczesny je bio sa svojim saigračima, koje njegova gesta vjerovatno nije iznenadila, jer je 31-godišnji golman Juventusa već uhvaćen kako puši najmanje dva puta tokom boravka u Arsenalu, klubu u kojem je proveo šest sezona.

Tadašnji menadžer Topnika Arsene Wenger, kaznio ga je s oko 25.000 eura zbog pušenja cigarete pod tuševima svlačionice, neposredno nakon poraza od Southamptona 2015. godine.

To ga je, inače, koštalo da na kraju napusti Arsenal, koji ga je prvo posudio Romi na dvije godine, a potom su ga prodali Juventusu 2017. za 12 miliona eura.

Iako tokom svih tih godina, po svemu sudeći nije ostavio cigarete, to ga nije omelo da bude veoma konsantan i pouzdan, te da zacementira mjesto prvog golmana Stare dame.