Iz UEFA-e poručuju
0

"Poljska se igra sa domaćinstvom Eura 2012."

FENA
Poljska bi mogla izgubiti pravo da bude suorganizator Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine, objavila je u ponedjeljak novinska agencija Reuters pozivajući se na glasnogovornika UEFA-e.

Poljske vlasti dobile su ultimatum od Uefe i Fife da do ponedjeljka u 12 sati ponište odluku o suspenziji vodstva Poljskog nogometnog saveza.

"Poljska vlada mora shvatiti da se igra sa domaćinstvom Eura 2012. Kako možemo vjerovati vladi da će biti u stanju organizirati EP, ako u zadanom roku ne uspiju ispuniti ono što je od njih traženo. U tom slučaju vjerojatno nećemo moći nastaviti sa projektom EP 2012.", izjavio je neimenovani glasnogovornik Uefe.

Prije tjedan dana arbitražni sud Poljskog olimpijskog odbora je suspendirao članove Izvršnog odbora Nogometnog saveza, te imenovao privremenog upravitelja.

Taj potez uslijedio je nakon što je ministar sporta Miroslaw Drzewiecki pokrenuo postupak protiv vodstva Nogometnog saveza zbog kršenja zakona.

Pravila Fife i Uefe strogo zabranjuju uplitanje državnih vlasti u rad nacionalnih nogometnih saveza. Zbog toga je Fifa upozorila poljsku vladu da poništi odluku o suspenziji vodstva Nogometnog saveza.

Ukoliko to ne učini, poljska reprezentacija neće moći nastupiti na predstojećim kvalifikacijskim utakmicama za SP 2010. protiv Češke i Slovačke, koje su na rasporedu 11. i 15. listopada.

Poljska i Ukrajina, koje su prošle godine dobile domaćinstvo EP 2012., nedavno su od Uefe upozorene da ubrzaju radove na infratrukturi potrebnoj za organizaciju EP-a.