Euro 2012
0

Poljska od UEFA-e i FIFA-e traži ukidanje ultimatuma

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nakon što su FIFA i UEFA zaprijetile Poljacima suspenzijom nogometnog Saveza i oduzimanjem organizacije EURA 2012. iz Poljske je stigao oštar odgovor u kojem se traži ukidanje ultimatuma.

Zbog miješanja politike u rad sportskog saveza FIFA i UEFA su postavile rok do ponedjeljka do kada se na posao mora vratiti staro vodstvo nogometnog saveza ili će Poljska biti suspendirana.

"Pregovori između ministarstva sporta i turizma i Poljskog nogometnog saveza neće se nastaviti sve dok FIFA ne povuče svoj ultimatum", najavio je Adam Giersz, dužnosnik u Poljskom ministarstvu sporta i turizma.

Trenutni administrator na čelu nogometnog saveza Robert Zawlocki poručio je kako nema namjeru odstupiti.

"Na ovu poziciju sam došao arbitražom i nemam namjeru davati ostavku", poručio je Zawlocki.

Podršku čišćenju poljskog nogometa od korupcije pružio je i premijer Donald Tusk koji je podržao akciju ministra sporta Miroslawa Drzewieckia.

Nakon posljednjih istupa poljskih vlasti koje ne odustaju od namjere za smjenom vodstva Poljskog nogometnog saveza iz UEFA-e je stiglo oštro upozorenje.

"Naše strpljenje ima granice i trenutno smo na samom rubu. Usko surađujemo s FIFA-om i ukoliko se situacija do ponedjeljka ne promjeni ozbiljno ćemo razmisliti o poljskoj organizaciji EP-a", poručio je William Gaillard, direktor komunikacija UEFA-e i jedan od savjetnika predsjednika Michela Platinija.