Nepromišljen potez
99

Poljak proslavom gola uvrijedio navijače izraelskog kluba za koji igra

E. B.
Patryk Klimala
Patryk Klimala
Poljski nogometaš Patryk Klimala (24), zvijezda izraelske ekipe Hapoel Be'er Sheva, se našao na udaru navijača nakon proslave pogotka u duelu protiv Hapoela iz Jerusalema.

Klimala je u 54. minuti susreta postigao pogodak za vodstvo njegove ekipe rezultatom 2:0 nakon čega je otišao pred navijače Hapoela Be'er Sheve i napravio nepromišljen gest.

On se dva puta udario po prsima desnom rukom, a potom je ispružio prema navijačima. Navijači njegove ekipe su bili bijesni jer su taj potez shvatili kao nacistički pozdrav.

Klimala, koji je u januaru stigao u Hapoel i postigao tri gola u isto toliko nastupa, se oglasio i demantovao tvrdnje da je želio uvrijediti navijače.

"Moju gestu tokom proslave pogotka su potpuno pogrešno protumačili. Kao Poljak, koji poštuje historiju Izraela i moje zemlje, nikada ne bih ni pomislio napraviti nacistički pozdrav. Kada sam živio u Poljskoj, posjetio sam Auschwitz i u potpunosti razumijem važnost jevrejske historije i naslijeđa. Nakon postignutog gola samo sam želio pozdraviti naše navijače. Žao mi je što su to shvatili na pogrešan način", objasnio je Klimala svoj postupak.