Iskoristio priliku
24

Politički govor Piquea nakon pobjede u Madridu: Nije pošteno šta se radi zatvorenicima

Klix.ba
Gerard Pique (Foto: EPA-EFE)
Gerard Pique (Foto: EPA-EFE)
Defanzivac Barcelone Gerard Pique umjesto osvrta na meč nakon pobjede protiv Real Madrida rezultatom 3:0 u uzvratnom susretu polufinala Kupa Kralja održao je manji politički govor.

Pique je nakon izlaska pred novinare u mix zonu ostao poprilično iznenađen broj televizijski kuća koje su bile tu, a onda je tu priliku umjesto komentara utakmice iskoristio za manji politički govor.

Pique je rekao da bi španska javnost više pažnje trebala obratiti na situaciju s političkim zatvorenicima, a manje na VAR tehnologiju te da bi Španija bila puno bolja država s tim.

"Kada bi sve španske televizije koje se trenutno nalaze tu više pričale o političkim zatvorenicima, a manje o VAR-u, onda bi Španija bila mnogo bolja zemlja. Nije pošteno to što se njima radi i svi biste trebali znati puno više stvari o tome", kazao je Pique.

Podsjećamo, veliki broj katalonskih političara priveden je pri pokušaju održavanja referenduma za nezavisnost Katalonije, a mnogi od njih su još uvijek u pritvoru, dok su neki još uvijek u bjekstvu.