Buenos Aires
0

FOTO / Policija vodenim topovima rastjerala navijače River Plate

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Navijačko nasilje eskaliralo je u Buenos Airesu nakon što se najslavniji argentinski nogometni klub, River Plate, sasvim približio prvom ispadanju iz prvoligaškog društva u 110-godišnjoj klupskoj historiji.

U četvrtak se nekoliko stotina Riverovih navijača-demonstranata okupilo ispred Monumentala, argentinskog nacionalnog i Riverovog stadiona u Buenos Airesu. Vrijeđali su navijači igrače i tražili "glave" predsjednika Daniela Passarelle i trenera Juana Josea Lopeza. Pokušali su se nasilno se probiti u unutrašnjost stadiona, što je policija uspjela spriječiti upotrebom vodenih topova. Povrede su prijavila osmorica policajaca.

Istovremeno, grupa navijača protestirala je i ispred trening-kampa kluba koji se nalazi malo izvan grada. Bio je primjetan transparent na kojem je pisalo "Ubijte ili ćete biti ubijeni!" Tu se okupilo 500-tinjak navijača.

Foto: AP
Foto: AP
U srijedu je River Plate u Cordobi izgubio 2-0 od dosadašnjeg drugoligaša Belgrana u prvoj utakmici doigravanja za ostanak u prvoligaškom društvu. Uzvrat je u nedjelju u Buenos Airesu.

Navijači Rivera početkom drugog poluvremena, nakon što su domaći poveli 2-0, prekinuli su utakmicu u Cordobi na 20 minuta provalivši na teren.

Argentinski nogometni savez u četvrtak je odlučio da neće suspendovati Monumental zbog navijačkog izgreda u Cordobi. Procijenili su nogometni dužnosnici da će izgledi za nasilne ispade huligana biti još veći zabrane li navijačima ulazak na stadion.

Tako će na stadion kapaciteta 50.000 mjesta ući 45.000 domaćih i 2.500 Belgranovih navijača.