{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija spriječila dogovorenu masovnu tučnjavu hrvatskih i ruskih navijača

F
7.6.2007. u 14:04
0
0
Policija spriječila dogovorenu masovnu tučnjavu hrvatskih i ruskih navijača
0
Policija spriječila dogovorenu masovnu tučnjavu hrvatskih i ruskih navijača
Jučerašnjim privođenjem i zadržavanjem 147 ruskih navijača u prostorijama Policijske akademije policija je najvjerojatnije pravovremeno spriječila masovnu tučnjavu dogovorenu između hrvatskih i ruskih navijača, koji su došli na sinoć odigranu nogometnu utakmicu hrvatske i ruske reprezentacije.
Iako tijekom same utakmice gotovo nije bilo izgreda, a tučnjave i izgredi prije i poslije utakmice, po ocjeni policije, bili su uobičajeni za takvu vrstu sportskog događaja, policija smatra da je preventivnim zadržavanjem skupine ruskih navijača spriječila veliku tučnjavu u kojoj bi sudjelovalo od 400 do 500 navijača.

"Prema informacijama koje smo poslije provjeravali, ekstremna skupina ruskih navijača imala je dogovor s domaćim navijačima da se na više mjesta u gradu sastanu i fizički obračunaju", rekao je zamjenik načelnika zagrebačke Policijske uprave Mihael Varga.

Tom policijskom zaključku idu u prilog oprema i rekviziti pronađeni kod ruskih navijača, poput noževa, rukavica s kvarcnim pijeskom, štitnika za zube, suzavca i ostalih pirotehničkih naprava.

"Kod njih smo pronašli i plan Zagreba s obilježenim lokacijama na kojima su dogovorili fizički obračun s domaćim navijačima. Glavno mjesto sukoba trebao je biti Bundek, a na karti su zaokružene i policijske postaje u užem centru grada", rekao je Varga.

Policija pretpostavlja da su se navijači o "susretu" dogovarali elektroničkom poštom i SMS-om, a postoje "neslužbene informacije" da su domaći navijači nezadovoljni što su ih u tome spriječili.

Ruski navijači odvedeni su u Policijsku akademiju jučer oko 17 sati iz Laništa i Trnskog, gdje su zadržani do jutros.

Policija ih je privela jer su odbili organizirani prijevoz od Laništa, ispred hotela "I", gdje je dio navijača odsjeo, do stadiona u Maksimiru. Krenuli su pješice prema gradu i razbježali se nakon upozorenja policije.

Među njima je bilo 70-ak onih koji su odsjeli u hotelu te isto toliko navijača koji su došli taksijem i kombijem s odredišta na jadranskoj obali.

Nakon identifikacije i obrade u Policijskoj akademiji jutros su vraćeni u hotel na spavanje, 80 ih se danas zrakoplovom vraća u Rusiju, a ostali odlaze u mjesta na Jadranu, gdje imaju uplaćene aranžmane, rekao je Varga.

Oni navijači kod kojih je pronađeno oružje ili su sudjelovali u sukobima, njih 13, zadržani su pred prekršajnim sudom, a zadržana su i četvorica hrvatskih navijača koji su jučer na Sveticama sudjelovali u tučnjavi u kojoj je jedan policajac lakše ozlijeđen kad je udaren pivskom bocom po glavi.

Jučer i danas ukupno su privedena 192 navijača, 26 domaćih i 166 gostujućih, jednom je ruskom državljaninu ukraden mobitel, oštećena su tri osobna automobila i dva tramvaja.

Zagrebačka Policijska uprava ističe da je više od 90 posto privedenih ruskih navijača bilo u alkoholiziranom stanju, a većinom su to bili mladi ljudi između 18 i 25 godina.

Napominje i da je u Zagreb stiglo samo 1000 ruskih navijača iako su za utakmicu kupili 4200 ulaznica. Službeni razlozi otkazivanja dolaska nisu navedeni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: