Derbi u znaku nereda
44

Policija pokrenula postupak protiv Savidisa, sudija želio promijeniti odluku o golu

Klix.ba
Predsjednik PAOK-a Ivan Savidis ušao je s pištoljem na susret između njegovog kluba i AEK-a nakon što je u sudijskoj nadoknadi poništen pogodak klubu iz Solona.

Danas nakon što je susret prekinut, grčki mediji objavili su da je policija pokrenula istragu protiv Savidisa i da će on biti uhapšen, a posebnu jačinu imale su riječi igrača AEK-a koji su preplašeni napustili ovaj susret.

"Na terenu se odjednom pojavio gospodin sa tjelohraniteljima i svi su govorili da je to predsjednik PAOK-a. Otišao je do sudije, a zatim do naše klube i sve je počeo ugrožavati. U početku se nismo plašili, ali kada vidite pištolj za pojasom, pomislite: 'Šta ako poludi?'. Nenormalno je da se jedan predsjednik tako ponaša, a nešto se povodom ovoga mora učiniti", rekao je trener AEK-a, Manolo Jimenez.

Pored Savidisa, grčka policija traga za još četiri osobe koje su uključene u nemile scene u Solunu, a sudija meča priznao je da je želio promijeniti svoju odluku.

"Nakon konsultacija sa pomoćnikom, odlučio sam priznati pogodak. Ipak, ulazak Savidisa na teren prekinuo je meč", rekao je sudija nakon meča.

Još uvijek nije poznato koju će konačnu odluku donijeti čelnici grčkog nogometnog saveza, ali ukoliko se PAOK-u priznaju tri boda, oni će se vratiti na prvo mjesto na tabeli.