Pronađen obješen u svom domu
0

Policija otvara istragu samoubistva Garyja Speeda

Totalsport
Gary Speed
Gary Speed
Policija Cheshirea potvrdila je da će u utorak otvoriti zvaničnu istragu oko prerane smrti selektora nogometne reprezentacije Walesa Garyja Speeda (42), koji je pronađen obješen u nedjelju ujutro u svom domu.

Obzirom da su istražitelji na licu mjesta saopštili da ništa nije bilo sumnjivo, sudska istraga, koja će biti održana u utorak na mrtvozorničkom sudu u Warringtonu u tri sata popodne, formalno bi trebala da potvrdi samoubistvo Speeda.

U međuvremenu Nogometni savez Walesa (FAW) otvorio je knjigu žalosti za sve koji žele da ostave poruke saučešća i podrške za pokojnog selektora.

Počast bivšem igraču Leedsa, Evertona, Newcastlea, Boltona and Sheffield Uniteda mogu odati i navijači u prostorijama FAW-a u Cardiffu.

Izvšni direktor FAW-a Jonathan Ford izjavio je da su poruke saučešća stigle od UEFA i FIFA, a velška zastava je na zgradi FIFA istaknuta na pola koplja.

"Dobili smo na stotine poziva i poruka saučešća. Telefon nam nije prestajao da zvoni. Od članova porodice, prijatelja, kolega, čak od ljudi koji su samo jednom u životu sreli Garyja, što pokazuje kakav čovjek je bio. Bio je sjajna osoba i ovo je stvarno veliki gubitak. Knjiga žalosti je u našoj zgradi, a ispred su navijači ostavljali cvijeće. Naša vrata su otvorena svima i trudimo se da uradimo sve što možemo u ovom strašnom, strašnom trenutku. Dobili smo i pisma od UEFA-e i FIFA-e, a jutros je Sepp Blatter saopštio da je naša zastava istaknuta na pola koplja" rekao je vidno potreseni Ford.