Divljali Torcidaši
21

Policija o neredima u Splitu: Uhapšeno više od 50 osoba, tri policajca prevezena u bolnicu

D. Be.
Foto: Pixsell/Zvonimir Barisin
Foto: Pixsell/Zvonimir Barisin
Policija je u Splitu u srijedu navečer privela ukupno 51 osobu zbog nereda koje su izazvali navijači Hajduka na Poljudu i oko stadiona nakon utakmice sa zagrebačkim Dinamom. Tri policajca su zatražila medicinsku pomoć.
Neredi su izbili nakon završetka utakmice polufinala Kupa Hrvatske između Hajduka i Dinama koja je završila rezultatom 0:1. Nakon završetka utakmice, grupa domaćih navijača je utrčala u teren u cilju napada na gostujuću ekipu i navijače.

"Pravovremenom reakcijom i postupanjem policije spriječen je napad i osobe su odvraćene na tribine", saopćila je policija.

Dalje navode da su nakon utakmice, na stadionu i oko njega, u nekoliko navrata veće grupe osoba napale policiju tako što su na njih bacali upaljene bengalke, boce, kamenje i druge predmete.

"U ovom trenutku tri policijska službenika zatražila su liječničku pomoć i prevezeni su u splitsku bolnicu. Oštećeno je i jedno službeno vozilo", navodi se izvještaju policije.

U neredima je zapaljen i veći broj kontejnera, zbog čega su angažirani vatrogasci koji su uz podršku policije gasili podmetnute požare. Policijski službenici su bili uz vatrogasce tokom intervencija da bi izbjegli mogućnost da i oni budu napadnuti.

Oko 22:30 sati stanje se smirilo, a policija je ispratila gostujuću ekipu i navijače kako bi spriječila moguće napade i navijačke sukobe.