Velika Britanija
0

Policija ne vjeruje da je Evans silovatelj

Sarajevo-x.com
Britanska policija vjeruje da je manekenka koja je silovana na zabavi Manchester Uniteda pogrešno identifikovala 19-godišnjeg igrača Manchestera Jonnyja Evansa kao silovatelja. Naime, policija vjeruje da je došlo do zabune na osnovu "ozbiljnih“ nepodudarnosti u njenim izjavama.

"Niko od nas ne tvrdi da je djevojka nešto slagala ili slično, ali mi moramo uzeti u obzir da je na toj zabavi bilo mnogo ljudi i mnogo alkohola. Njene izjave postale su zbunjujuće i naša je obaveza da cijeli slučaj ispitamo do kraja“, kazao je izvor blizak istražiteljima, a prenosi Daily Mail.

Drugi policijski izvori tvrde da postoji mnoštvo nepodudarnosti u izjavama 26-godišnje manekenke te da je vrlo moguće da mlada žena i nije sigurna ko ju je uopće silovao.

Prošle sedmice Evans je priveden i ispitan u vezi sa optužbama, ali je malo nakon toga i pušten na slobodu. Tom prilikom on je kazao da "nije ni dohvatio mladu ženu“ te da ga je ona već odavno "proganjala“.

26-godišnja manekenka nije znala objasniti kako se našla sama sa fudbalerom iako je na zabavu Manchester Uniteda stigla sa svojim momkom.

Djevojka optuženog fudbalera Kate Wathall kazala je da ne vjeruje da je njen dečko Jonny Evans mogao učiniti takvo nešto te da će biti uz njega sve dok se cijela situacija ne razjasni.

Zanimljivo je također da je 26-godišnja djevojka bila na zabavi na kojoj je bilo blizu 100 muškaraca i na kojoj djevojke i supruge igrača nisu bile pozvane.