Nogomet
0

Policija istražuje Bellamyja zbog udaranja navijača

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaš Manchester Cityja Craig Bellamy našao se usred policijske istrage zbog udaranja navijača tokom nedjeljne utakmice Premier lige protiv gradskog rivala Manchester Uniteda na Old Traffordu.

Bellamy je udario navijača koji je utrčao na teren, prije nego što su ga uspjeli izvesti zaštitari.

Na kraju dvoboja između Manchester Uniteda i Manchester Cityja na Old Traffordu jedan je gledatelj utrčao na teren, ali su ga zadržali članovi policije i zaštitarske službe. U tim je trenucima došlo do prepirke između dotičnoga i jednog igrača Manchester Cityja.

  • Nijedna strana nije uputila službenu žalbu, ali i dalje nastavljamo s istragom - izjavio je glasnogovornik mančesterske policije koja će istražiti i slučaj u kojem je kovanicom pogođen igrač Cityja Javier Garrido.

Menadžer “građana” Mark Hughes je nakon dvoboja nazvao neprihvatljivim upad navijača na teren, ali i stao u obranu svoga nogometaša.

  • Sjećam se da je Brian Clough svojedobno udario jednog navijača i bio je prozvan nacionalnim junakom. Možda će biti takav slučaj i s Craigom, ali sumnjam. Znam da će ljudi od ovoga napraviti neugodnu stvar, ali taj momak nije trebao biti na travnjaku - kazao je Hughes za Daily Mail.

Drugačije mišljenje ima bivši branič Uniteda David May.

  • Zabrinjavajuće je kad netko upadne na teren, ali možda ga Craig nije trebao udariti, trebao je pustiti zaštitare da ga izvedu. Igrači se moraju ponašati profesionalno, ali valjda je cijela situacija utjecala na Bellamyja - emocije su mu proradile nakon što je izjednačio na 3-3. Ali, pogrešno je udarati navijače - rekao je May.

Utakmica je, inače, završila pobjedom Uniteda s 4-3 uz pogodak Michaela Owena u šestoj minuti sudačke nadoknade.