Prvenstvo u Holandiji
0

FOTO / Policajci MUP-a TK prvaci svijeta u malom nogometu

Piše: D. Brkić
Pobjedom nad policajcima iz Banje Luke malonogometna ekipa MUP-a Tuzlanskog kantona odbranila je titulu prvaka svijeta na prvenstvu koje je od 10. do 14. oktobra održano u Holandiji. U finalu je tim, kojeg s klupe predvodi načelnik PU Tuzla Zoran Teofilović, savladao kolege iz Banje Luke, nakon boljeg izvođenja penala.
"Dobro smo otvorili susret i poveli sa 2:0. No, naš rival je uspio u potpunosti preokrenuti rezultat i povesti sa 3:2. Devedeset sekundi prije kraja smo izjednačili, a nakon penala i slavili", kazao je Teofilović, čiji je tim u polufinalu nadigrao policajce iz Kazahstana.

Na prvenstvu je učestvovalo 180 ekipa iz 45 zemalja svijeta, a tuzlanski policajci su prvaci svijeta u kategoriji preko 35 godina, dok su u finalu SP-a u kategoriji do 35 godina igrali policajci iz Brazila i Rusije.

Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
"Ovo je Svjetsko prvenstvo gradova. Iz jedne zemlje moguće je poslati reprezentaciju, kao što je to učinila Hrvatska, ali i dvije ili tri ekipe. Uspjeli smo odbraniti prošlogodišnju titulu, a mogu reći kako nam je ove godine bilo mnogo teže", kazao je Teofilović, s kojim je u stručnom štabu radio Stjepan Jukić.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Svjetsku šampionsku titulu u Tuzlu i MUP TK su donijeli: Almir Mujkić (najbolji golman), Muharem Numanović, Robet Sliško, Edin Jusić (najbolji igrač), Jasmin Mešić (najbolji strijelac), Admir Bašić, Admir Mahmutović, Jasmin Kurtalić, Igor Matanović, Almir Husanović, Enes Avdić, Sead Modrić i Mirzet Mehić.