Semir Štilić
0

"Polako, ali sigurno gradimo budućnost Lecha"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Semir Štilić, 23-godišnji bosanskohercegovački nogometaš poljskog Lecha, dao je značajan doprinos remiju svog kluba protiv Juventusa (1-1) vrijednog plasmana u nokaut-fazu Evropske lige.

Manchester City i Lech već su nakon 5. kola A grupe Evropske ige osigurali prolaz u 1/16 finala Evropske lige, a slavni Juventus gleda im u leđa i ne može dalje!

Lech je u srijedu u Poznanu poveo protiv Juventusa u 12. minuti kada je na Štilićevu asistenciju poentirao Artjoms Rudnevs, latvijski 22-godišnji napadač poljske ekipa, koji je bio i trostruki strijelac u prvom okršaju ovih klubova u Torinu, kada je utakmica završila s 3-3. Vincenzo Iaquinta je u 84. minuti postavio konačnih 1-1, ali taj pogodak nije pomogao "staroj dami", koja ostaje bez evropskog proljeća.

"Artjemos mi se još nije zahvalio na mom centaršutu nakon kojeg je postigao pogodak, ali svakako od njega očekujem nagradu. Recimo, u vidu neke ukusne slastice", rekao je 23-godišnji Sarajlija, član Lecha od 2008. godine.

Potom je nastavio u ozbiljnijem tonu.

"Iako smo osigurali plasman u nokaut-fazu, odigrat ćemo u zadnjem kolu, u gostima kod Red Bull Salzburga, maksimalno usredotočeno i s jednakim žarom kao i protiv Juventusa. Za Lech je svaka evropska utakmica veliki doživljaj. Utakmice protiv klubova kao što su Juventus ili Manchester City su vitalne, jer nama igračima donose veliko iskustvo i na njima gradimo naše samopouzdanje."

"Dokazali smo da ovaj klub ide u pravom smjeru. Polako, ali sigurno gradimo budućnost Lecha", izjavio je Štilić.